Pensum 

 Fysiskpensum 2020

 https://hhgtaekwondo.klub-modul.dk/gradueringer

 

 
 
 
 
Kodeks 
 
 
Det Danske flag

Det nationale danske flag kaldes normalt for Dannebrog. Dannebrog betyder "dansk klæde" eller bare "vel forarbejdet stof". Dannebrog er rødt med et hvidt kors der når til siderne af flaget; den vertikale del af korset kan vendes til den modsatte side.

HistorieIfølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse (i dag Tallinn i Estland) den 15. juni 1219, den dag som vi i dag kalder Valdemarsdag . Korstoget i 1219 var med en mægtig hær, som esterne ikke kunne stille noget op imod. Det er dog usikkerhed om tid og sted er korrekte.

 

 
 

Den ældste kilde siger: Danske i året 1208 kæmpede i Livland, i nutidens Estland på et sted som kaldes Fellin (Viljandi), og (da de næsten var slået) ydmygt påkaldte Guds hjælp, da opnåede de den nåde, at de straks modtog et flag, som faldt ned fra himlen, tegnet med et hvidt kors på en ulden dug. Traditionen fortæller videre, at en himmelsk røst samtidig fortalte, at danskerne ville sejre under dette tegn, hvilket de også gjorde.

 

Det Koreanske flag

Det Sydkoreanske flag eller Taegeukgi blev taget fra den kinesiske udformningen af yin og yang symbolet og har tre dele: en hvid baggrund, en rød og blå taegeuk (”Taijitu eller Yin og Yang”) i midten, og fire sorte trigrammer en i hvert hjørne af flaget.

De fire trigrammer oprindelse i den kinesiske bog I Ching, repræsenterer de fire taoistisk filosofiske tanker om universet: harmoni, symmetri, balance, omsætning.

Den hvide baggrund symboliserer "rengøring af folket."

Taegeuk repræsenterer den oprindelige placering af alle ting i universet, der har to principper om "Yin", det negative aspekt afsagt i blåt, og "Yang", det positive aspekt afsagt i rødt, i perfekt balance. Sammen, repræsenterer de en kontinuerlig bevægelse inden uendelighed, de to fusionerende som én.